Rólunk - PINCE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Rólunk

Szőlőtermesztéssel, borkészítéssel már a szüleim is foglalkoztak. Majd a hagyományokat, és a tapasztalatokat átvéve, 1975-től Tokaj hegyalján, Bodrogkeresztúr határában a Lapis, Henye, Dereszla, Messzelátó dűlőkben szőlőt termesztettünk. A hegyaljára jellemző furmint, hárslevelű, sárgamuskotály fajtákat. A termett mennyiség egy részét szőlőként, más részét borként értékesítettük.
1998-ban a családunk Miskolcra költözött. Miskolcon a Hideg sor 527 sz. alatt 5 db pincét vásároltunk. Az átalakítás után, kettő pincében nyitottuk meg a Kovács Pince – Borozónkat. A borok értékesítése, a mai napig is közvetlenül a pincéből történik. A kiváló Avasi homokkő pince biztosítja az érleléshez, tároláshoz szükséges klímát, hőmérsékletet.
2014-ben megalakítottuk a Retró borklubot. Ezzel egy időben kialakítottuk egy bemutató termet, ahol a régi szőlészeti, borászati eszközöket mutatjuk be. Ugyan ebben az évben a pinceágak összenyitása után, az így kialakult összesen kb 100 m2-en rendezvényeket szervezünk, igény esetén borkóstolókat tartunk.
2017-ben a szőlőtermesztést abba hagytuk, a továbbiakban, a Retró borklub, rendezvényszervezés mellett, a bor értékesítésével foglalkozunk a Kovács Pince – Borozóban.

Továbbra is feladatunknak tekintjük a kulturált borfogyasztás népszerűsítését.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz